Programa electoral

Quin procés ha seguit la redacció del programa? Qui hi ha pogut, i pot, participar fins a mitjans d'abril? Tota la informació del procés de redacció del programa electoral la pots consultar des d'aquesta secció.


PROCÉS DE REDACCIÓ

Vols consultar la documentació inicial de les àrees temàtiques? O la documentació creada pels grups de treball a nivell nacional? El programa del 2011? Aquesta és la teva secció


DOCUMENTACIÓ INICIAL

Després de les primeres sessions de debat, es van redactar les primeres conclusions com a base pel programa definitiu


PRIMERES CONCLUSIONS

Un cop finalitzades les dues sessions de debat, es redacten els primers esborranys per confeccionar un primer esborrany global de programa que encara pot ser esmenat i modificat, però amb una base sòlida de col·laboració amb persones i entitats que hi han participat


PRIMERS ESBORRANYS

ÀREES TEMÀTIQUES

CULTURA

Cultura

Amb l’esclat de la crisi econòmica i la conseqüent reducció pressupostària que ha experimentat l’Ajuntament, arran del fort endeutament i les operacions financeres fracassades com el Tecnoparc o els edificis de Pich Aguilera, la cultura ha estat una de les principals víctimes de les retallades.


CONSULTA-HO

DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT

Democràcia i llibertat

Al llarg del mandat municipal el regidor de la CUP ha estat l’únic representant municipal que ha apostat clarament des de l’inici per la independència i per un procés de construcció i alliberament nacional


CONSULTA-HO

DRETS SOCIALS

Drets socials

L’entrada d’un govern de dretes a l’Ajuntament de Reus l’any 2011 –per molt que l’anterior tripartit d’esquerres només ho fos en el nom- ha tingut greus efectes en les polítiques en matèria de drets socials, o com el tripartit batejà de Benestar Social, i l’actual govern l’ha rebatejat amb el nom de Serveis Socials.


CONSULTA-HO

ENSENYAMENT

Ensenyament

Els serveis públics són una conquesta de les lluites socials de finals de la Dictadura, que són reconeguts –tot i que no garantits en la Constitució de 1978.


CONSULTA-HO

MODEL ECONÒMIC

Model econòmic de ciutat

Els projectes faraònics engegats per l’anterior govern tripartit en el darrer mandat, en relació a la promoció econòmica (Shirota, Tecnoparc, Centre Bioempreses...) han estat un fracàs total.


CONSULTA-HO

SANITAT

Sanitat

Tot i que la sanitat no és una competència dels ajuntaments, des de mitjans dels 80 fins a l’actualitat, l’Ajuntament de Reus –a través d’INNOVA i SAGESSA- gestiona centres sanitaris i sociosanitaris de les comarques del Baix Camp, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i el Montsià.


CONSULTA-HO

TERRITORI

Territori

L’elaboració d’aquest programa s’ha definit sota la premissa que sigui la ciutadania la que defineixi el que vol per a la seva ciutat. Entenent que la ciutadania som tots i totes, Tècnics i no Tècnics, tenint com únic requisit previ el concepte de transparència i participació.


CONSULTA-HO

TRANSPARÈNCIA I PARTICIPACIÓ

Transparència i participació

Al cap de poques setmanes d’accedir a l’Ajuntament, la realitat demostrava que havíem encertat en el nostre diagnòstic. L’opacitat en la gestió de les empreses municipals sumada a la nul·la voluntat de tots els partits polítics d’obrir la gestió de l’Ajuntament a la ciutadania, ens mostrava la realitat més crua.


CONSULTA-HO