Llista electoral #CapgiremReus

01_DavidVidal

David Vidal Caballé


Nascut a Reus l'any 1980. Jardiner de professió, actualment en règim d’excedència forçosa a l’empresa municipal RELLSA on treballava com a jardiner a l’estadi municipal. En aquesta mateixa empresa formava part del comitè d’empresa en representació de la CGT. Va cursar l’EGB a l’antiga escola pública Teresa Miquel i Pàmies, després de passar per l’IES Gaudi acabà realitzant l’antiga formació professional a l’IES d’Horticultura i Jardineria, on també realitzà cursos de formació ocupacional i d’art floral. Actualment estudia a distància el grau de Treball Social. Va formar part de Maulets, l’organització política de joves, independentista i revolucionària i també fou conseller escolar de l’AEN (assemblea d’estudiants nacionalistes) a l’IES Gaudí. Actualment participa de diferents moviments culturals i socials de la ciutat i és regidor i portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Reus des del juny de 2011.

02_MartaLlorens

Marta Llorens Pérez


Nascuda al Pla de Santa Maria l'any 1979. Llicenciada en Filologia Anglesa, titulació que li va permetre introduir-se en el món de l'educació reglada des de fa anys exercint com a mestra en diferents àmbits, entorns i ensenyaments. Va entrar a formar part de l'equip d'educadores d'un centre de formació de Persones Adultes a Salou l'any 2009 on actualment n’és la directora. La seva militància a l'Esquerra Independentista és molt recent, des que l'any 2012, amb les eleccions autonòmiques, s'introdueix a l'Assemblea de la CUP a Reus. Sí que fa anys, però, que es vincula en altres entorns d'associacionisme de base relacionats amb la cultura, com a membre d'una entitat teatral de la ciutat, i amb l'educació en el lleure, practicant el voluntariat com a cap a l'agrupament del qual en va formar part i com a formadora a l'escola de formació del mateix moviment escolta.

03_EdgarFernandez

Edgar Fernández Blázquez


Nascut a Reus l’any 1988. Tècnic en Integració Social, estudiant a distància del grau d’Educació Social i treballador en diferents projectes d’inserció sociolaborals per col·lectius en risc d’exclusió, formador de cuina per joves en situació de risc i coordinador del menjador social Taula Amiga de Tarragona. Va començar la militància a l’Esquerra Independentista amb l’Assemblea de Joves (CAJEI) fins als 23 anys, actualment està sindicat a la Coordinadora Obrera Sindical i és militant d’Endavant-OSAN i de la CUP, on ha participat durant 3 anys dels òrgans territorials, del Consell Polític Nacional i del Grup d’Acció Parlamentària. Esperit crític, alegre i combatiu!


04_MarionaQuadrada

Mariona Quadrada Monteverde


Va néixer a Reus l’1 d'abril del 1956. Llicenciada en filologia catalana per la UB l'any 1979. Va formar part de l’agrupament escolta Verge del Cim dels 8 als 16 anys. Durant uns quants anys va compatibilitzar l'ensenyament del català amb les classes de cuina, per a les quals es va decantar i és la seva dedicació. Mai no ha abandonat les lletres i les paraules. Arran de les últimes eleccions municipals i veient l'escletxa de canvi a la ciutat cap a polítiques honestes, transparents i independentistes vers uns Països Catalans, es va apropar a l'assemblea de la CUP de la qual ara és militant. Les seves inquietuds són la contribució en el desenvolupament i la recreació d'una ciutat habitable on les persones, totes, siguem les protagonistes del nostre present i del nostre futur.

05_XavierAngelergues

Xavier Angelergues i Abellà


Nascut a Sants l'any 1977. Casat amb una reusenca, és pare de dos fills i una filla de 12, 10 i 7 anys respectivament. Va començar la llicenciatura de Filologia catalana però les seves inquietuds professionals giraven més cap al sector comercial. Fa12 anys que exerceix de visitador mèdic per una multinacional alemanya i des de les darreres eleccions sindicals forma part del seu comitè d'empresa. La seva militància a l'Esquerra Independentista es remunta a quan amb un bon amic van entrar al Casal Independentista de Sants amb 14 anys. Més tard va participar a la Plataforma per la Unitat d'Acció (PUA). Milita des de la seva creació a la Candidatura d'Unitat Popular de Reus (CUP Reus) i va formar part de l'anterior Secretariat Nacional de la CUP, encarregant-se de la Secretaria d'Economia. És Conseller de les empreses municipals reusenques AMERSAM i Reus Transport Públic en representació de la CUP de Reus.


06_OriolCiurana

Oriol Ciurana Zaragoza


Va néixer a Reus un agost de 1984. Titulat en grau d'arts gràfiques i posteriorment també d'arquitectura efímera per l'Escola d'Art de Reus. Actualment dedica les seves hores a la impremta familiar que tenen. La cultura sempre ha estat vinculada a la seva família. Aquest fet va fer que comencés a fer castells des de ben petit, i arribant a l'actualitat sent un dels caps de colla de l'agrupació de la nostra ciutat. A part, durant tots aquests anys també ha format part de diverses entitats ja siguin excursionistes, culturals o del "EI" com el Casal Despertaferro sent de la junta durant diversos anys.

07_AngelsBosque

Angels Bosque Ripoll


Formada en pedagogia, educació social, estudis de la diferència sexual i feminisme. Ciutadana del món interessada en construir una civilització més justa, més lliure i millor per a la seva filla, els seu fill i els fills i filles de tothom.


08_RicardAragones

Ricard Aragonès Piqué


Nascut a Reus el 1988. Diplomat en Ciències Empresarials i tècnic en Realització d'audiovisuals i espectacles. Actualment treballa col·laborant en un projecte de recuperació de romanços de mitjans del segle XVIII a Carrutxa entre setmana i de firaire amb Productesdelaterra.cat alguns caps de setmana. Comença a militar a l'Esquerra Independentista amb 18 anys combinant Maulets, el jovent independentista i revolucionari amb el Sindicat d'estudiants dels Països Catalans, sent-ne membre quan totes les lluites anti-Bolonya. Actualment milita a Carrutxa, el Casal Despertaferro! i està afilia't a la Coordinadora Obrera Sindical.


09_MireiaMasso

Mireia Massó Cartanyà


Nascuda a Reus l’any 1991. Estudiant d’Integració Social i dedicada al sector del monitoratge en el lleure. La seva trajectòria en els moviments socials comença a l'època del 15M, un gran moviment ciutadà en el qual vam poder veure una forta participació de persones interessades i involucrades a millorar l'estructura social, econòmica, sanitària i cultural de la ciutat. Després va participar activament en l'Assemblea Popular de Reus, on diferents entitats i moviments anàvem per un mateix camí. Actualment és membre de l'Ateneu Llibertari de Reus. En paraules de la Mireia "Junts no és que sigui fàcil, junts és suportable!"

10_CarmePages

Carme Pagès Pallisé


Va nèixer a la Ribera d'Ebre - Tivissana, el 17 de juliol de 1960.  Als set anys va venir a viure a Reus. Llicenciada en Ciències Químiques per la URV, es va especialitzar en Bioquímica, essent sòcia de Greenpeace.  Al 1985 comença a treballar a l'Ensenyament Públic, a l’institut Salvador Vilaseca, com a professora de matemàtiques, i ja fa 25 anys que ho fa al Jaume I de Salou. Es sòcia de la cooperativa El Brot, on ha passat de presidenta a secretària al Consell Rector. Com a persona consumidora crítica i responsable, es fa sòcia d'altres organitzacions : Som Lo Que Sembrem, Gepec EdC, Coop57, Som Energia, Pam a Pam, Eticom.  Al 2004 s'integr a la campanya antitransgènica, coordinant al territori la ILP de 2009, a favor d'una Catalunya Lliure de transgènics. El 2013 amb la CUP i Som lo que sembrem, aconseguim del nostre Ajuntament, la prohibició de l'ús d'herbicides amb glifosat. Aquesta activitat continua en el Multirefrèndum de 2014 i ja no es podrà aturar.


Albert “Tito” SalvatActivista cultural de la ciutat de Reus, arrelat a diferents entitats de la ciutat aquesta última dècada. Membre actiu del Casal Despertaferro i la Coordindora de Barraques de Reus. Actualment promovent la música en català i els sons mediterranis a la sala de concerts “Lo Submarino" de Reus i fent de punxadiscos en diferents parts del món.


Pilar Pastor BarellasVa néixer a València en 1947, Llicenciada en Medicina, especialista en Pediatria (via MIR). Va arribar a Reus el 1977. Durant 41 anys ha treballat en la medicina pública a temps complet. Jubilada des de 2012, col·labora en tasques de voluntariat social i a la Taula en defensa de la Salut Pública de Reus.


Damià Vernet i BarcelóTé 58 anys i és militant de la CUP. Va nàixer a Vandellòs poble, però fa més de 20 anys que està empadronat a Reus, on viu. Treballa fa 18 anys d'auxiliar d'infermeria, en el torn de nit a l'Hospital Universitari Institut Pere Mata on sofreix com totes les treballadores de la salut dels Països Catalans una política de restricció i retallades. Lluita dia a dia perquè això canviï des de la seva secció sindical de CATAC-CTS-IAC. En paraules del Damià "La CUP no és cap utopia minoritària ni perdedora. Amb la gent que tenim, a dins i a fora, no podem perdre. Com les formiguetes, a poc a poc i endavant. Dempeus i lluitant".


14_MontsantFonts

Montsant FontsNascuda a Reus l'any 1965, mare de  dues filles. Ha viscut entre llibres des de petita, i ara continua amb la llibreria familiar, al servei de la cultura i el país. Forma part de Carrutxa des dels primers moments, i en l'actualitat n’és la presidenta.

15_AleixMelich

Aleix Mèlich MonnéNascut a Reus el 25 de novembre del 1987. Cuiner de vocació i professió, actualment treballant de comercial en el sector de l'hosteleria. Va militar a l'esquerra independentista fins els 23 a l'Assemblea de joves (CAJEI). És "cap" de l'Agrupament Escolta la Mulassa des del 2008 i casteller apassionat. Entén l'associacionisme com a eina transformadora i molt necessària. Actiu en la defensa de l'agricultura ecològica i el comerç de proximitat com a motor econòmic.


16_LourdesHinojosa

Lourdes HinojosaTinc 39 anys, estic casada i sóc mare d'una nena i un nen. Vaig nèixer a Reus i visc a Reus, filla d'uns pares extremenys que em van ensenyar des de petita a estimar Catalunya  i dels que estic molt orgullosa. Sóc bibliotecària i m'encanta la meva professió, ja que conjuga dos de les meves passions, els llibres i l'atenció al públic. La CUP la vaig conèixer per una company de feina que va aconseguir contagiar-me del seu entusiasme quan començava a deixar de creure en tot això de la política.


17_LaiaCarbo

Laia Carbó CatalanNascuda a Reus l'any 1989. Tècnica en Integració Social. estudiant del grau d'Educació Social i navegant en el món de l'educació emocional, ja que creu que és imprescindible per afrontar els reptes del dia a dia i viure una vida plena i sincera. En temporada de colònies, treballadora en el sector del lleure. A l'adolescència, va entrar a militar a l'Assemblea de Joves de Reus-CAJEI, ara Arran; militància que ha mantingut fins fa uns mesos. També va formar part del col·lectiu feminista de Reus, l'Hora Violeta. Algunes de les seves inquietuds són poder viure en una societat igualitària, socialment justa, respectuosa amb el medi ambient i emocionalment intel·ligent. Creu que en tots els àmbits cal anar a l'arrel per entendre les coses, qüestionar-les i canviar-les si cal, és per això, que tot i que actualment no està de forma activa en cap organització, continuo veient en l'Esquerra Independentista propòsits de canvi reals i des de la base, a les dinàmiques injustes que regeixen aquest sistema.


18_AlexdeCastro

Alex de Castro FernándezNascut a Reus, l’any 1983. És music i professor a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Llicenciat en música moderna i jazz al Conservatori Superior del Liceu i diplomat amb Magisteri musical a la URV. No ha estat mai vinculat a la política però les injustícies i desequilibris socials l’han empès a buscar formes d’implicació. Participa sempre que pot dels espais que ofereix la CUP ja que hi veu una nova manera de fer política i créixer. Es sent identificat amb l’únic partit amb voluntat de dur a terme canvis reals des del poble cap a les institucions.


19_JaumeMargallo

Jaume MargallóDe 37 anys, casat i amb 2 fills. Viu i ha nascut a Reus, tota la seva vida ha treballat atenent a la gent de Reus, des de la residència d'avis de Reus a la biblioteca durant més de 8 anys. Ha sigut conserge també en una escola durant un any, i ja en porto més d'un en un centre cívic atenent a la ciutadania. Vaig tenir una botiga de còmics i aquests continuen sent una de les seves aficions.


20_ElenaBolanos

Elena Bolaños BaqueroNascuda a Aceuchal, un petit poble d'Extremadura, l'any 1960. Treballa com administrativa a una empresa alemanya ubicada a Reus i de la que forma part del comitè d’empresa com a delegada de personal.
Des de l'any 2004 milita al col·lectiu H2O que lluita per la defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTB. Fa quatre anys que coneix el treball de la CUP en el nostre ajuntament. La seva forma honesta de fer política i el fet que siguin una eina que els i les ciutadanes tenen al seu abast per fer una ciutat millor per a totes les persones és el que ha motivat la seva col·laboració amb la CUP.


21_EvaMarti

Eva Martí EsparzaÉs una persona honesta, sincera, humil i defensora dels que no tenen veu, és d'educar en la cultura de la Pau i transformar la societat mitjançant l'art i alternatives solidàries . Es dedica al Treball Social des de l'any 1990 a l'Ajuntament de Reus. Anteriorment, va viatjar a Toulouse, a l'Escola de Treball Social la Croix Rouge on vaig ser la primera l'alumna en pràctiques de l'Estat Espanyol, això va establir ponts entre aquesta Escola i l'Escola Universitària de treball Social de la Universitat de Barcelona. També va realitzar un Postgrau en Mediació Comunitària i pot exercir com a pèrit judicial. Milita a la CGT i ha format part de l'Assemblea Popular de Reus des dels seus inicis. No ha militat en cap partit polític perquè mai va creure que fos útil tot i que , en aquest moment de la seva vida, creu que la CUP té un PROJECTE DE CIUTAT afí als seus ideals.


Guillem Moreno CasasNascut a Reus el 1995. Actualment estudiant de disseny gràfic. La seva militància va començar al SEPC, va continuar a Arran i ara forma part de l'assemblea de joves l'Avellana Roja.


S06_DavidRullo

David Rullo PinyolTé 38 anys, va néixer a Tortosa i viu a Reus.  Treballa d'advocat i de forestal. És soci del Casal Despertaferro, militant de la CUP i membre de l'Associació per a la defensa de la bicicleta. Es va llicenciar en dret a la UB i va cursar un màster en dret del medi ambient a la URV. Juntament amb d'altres companys, assessora la Cup de Reus, ja sigui en el cas Innova o en la impugnació de l'Ordenança de civisme. Som poble i creu que ha arribat el moment de capgirar Reus i la política municipal.

24_MartaPuig

Marta Puig BeltranTreballadora social de professió. Va néixer fa 22 anys a Reus, amb 16 va entrar a formar part de l’assemblea de Maulets Reus, El Jovent Independentista Revolucionari; i posteriorment a l’assemblea d’Arran. Actualment continua militant a l’Esquerra Independentista. En els últims anys he estat participant activament a la Coordinadora de Barraques de Reus i també en altres associacions culturals de la ciutat.


25_AntonGil

Antoni Gil SagayoNascut a reus l’any 1957, forner de professió, membre fundador de la Federació d’Associacions de Veins de Reus, del que va ésser secretari i president. També vinculat a moviments culturals, cofundador de la Associació Reusenca d’Artistes (ARA) de la que va ésser president.


26_IsabelCasado

Isabel Casadó EscodaNascuda a Reus, fa 65 anys. Durant 40 anys ha exercit de mestra a l’escola pública Mowgli de Reus. Ara Jubilada. És Mare de dos fills i àvia. Voluntària Social. Col.labora en la fundació Frederic Bara Centre Obert.


27_IsidreFonts

Isidre FontsNeix a la Selva del Camp (1931). El febrer de 1965, l’Isidre Fonts va decidir obrir una llibreria (Llibreria Gaudí) a Reus. La Llibreria va ser un espai caracteritzat per ser un punt de trobada del moviment antifranquista. Un home de caràcter arrauxat i de tarannà inconformista, que als 81 anys, va assistir a totes les assemblees que va organitzar el moviment 15-M a la plaça de la seva ciutat i avui dia encara segueix organitzant activitats culturals. Va guanyar l’Englantina d’Or dels Jocs Florals de la Llengua Catalana l’any 1967 de llur restauració i celebrats encara a l’exili (Marsella)


SUPLENTS

S01_MiquelReverte

Miquel Reverte MarinéVa néixer el 1960 a Reus al barri del Carme. Als 14 anys va començar a treballar com administratiu en un comerç del carrer Monterols i actualment treballa en una empresa de residus industrials a Constantí. També de ben jovenet va començar a participar al teixit associatiu de l’època, a la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. En l'actualitat participa a diverses entitats, entre elles H2O, que lluita per la defensa dels drets i les llibertats de les persones Lesbianes, Gais, Bisexual i Transsexuals  i  als  Trabucaires de Reus per participar a les festes populars de Reus i voltants. Està afiliat al sindicat CCOO i durant uns anys va ser delegat de personal. Sempre  li ha agradat i ha cregut amb el projecte de la CUP, és per això que s’hi ha involucrat des del principi, amb la idea de posar el seu petit gra de sorra per canviar el model patriarcal i de capitalisme salvatge de la nostra societat contemporània.


S02_PaulaLlaurador

Paula Llaurador CollNascuda a Reus el 1992. Ambientòloga recent graduada amb interessos vinculats en l’educació ambiental, la sobirania alimentària, la sobirania energètica i altres sobiranies. Militant a l’assemblea local de Maulets fins l’any 2012 i actual membre del consell de l’Agrupament Escolta La Mulassa com a monitora de lleure amb infants i joves perquè segons ens diu és des de l'educació des d'on es poden canviar les coses.


Marc AlonsoVa néixer a Reus l’any 1985. Llicenciat per la URV en història i màster per la UdL de Lleida com a professor de secundària i batxillerat especialitzat en llengües. En l’actualitat participa en diferents moviments culturals i socials de la ciutat on podríem destacar la seva vinculació a l’organització cultural d’àmbit musical Rosa metàl·lica de Reus.


S04_JoanZaragoza

Joan Zaragoza MartíNascut a Reus l’any 1978. Pare de dos fills. Treballa en el sector serveis i logístic.  Va ser un dels impulsors del C.E.Despertaferro . Soci del Casal Despertaferro, El Bou de Reus i diverses entitats esportives. També és entrenador de futbol des de fa més de 15 anys. Actualment és entrenador de l’Escola Futbol La Pastoreta de Reus. I representant de la CUP al consell d’esports de l’ajuntament.


S05_MartaSureda

Marta SuredaNascuda a Barcelona el 26 de març del 1974. Fa deu anys que viu a Reus, on té la seva botigueta Bat a Bat, és autònoma, mare, sòcia del Casal Despertaferro i del Centre de Lectura. Creu que un canvi és necessari i possible, ho creia fa 4 anys i ho creu ara encara més, i confia en la CUP per fer-lo.


S07_SusanaMancheno

Susana Mancheño BlázquezNascuda  a Reus l'any 1975. Té dos fills, de 13 i 10 anys. Treballa com a administrativa a l'administració pública. És aficionada al teatre, activitat que ha pogut dur a terme en diverses obres de teatre amateur. També li agrada la música i, en aquest àmbit, col·labora com a redactora a la secció musical d'una web cultural. Es va apropar a l’Assemblea Local de la CUP de Reus a finals de 2013 i des d’aleshores hi participa regularment.

S08_AlbertCata

Albert Catà FarréNascut a Reus l'any 1985, enginyer tècnic agrícola i estudiant de sommelier. La seva carrera professional ha girat al volant de la seva passió pel vi, des de la seva elaboració, fins a la difusió de la seva cultura. Actualment treballa en una important cooperativa de Reus i del Camp. L'escoltisme i l'associacionisme educatiu de base voluntària ha sigut la seva altra gran passió i escola de vida. Primer com a cap en un agrupament escolta de Reus i desprès com a responsable associatiu a nivell territorial i de Catalunya. La seva militància a l'Esquerra Independentista comença el 2008 amb la CUP de Reus per capgirar la ciutat. Actualment és Secretari General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.


S09_AngelsPaixa

Àngels Paixà BertranNascuda a Montbrió del Camp un 28 de desembre del 1958. té dos fills i un net. Els estudis els va fer a l'escola de primària del seu poble i acabant a l'escola d'adults a Reus. Ve d'una família nombrosa on se li va ensenyar a compartir i ser solidària, fet que n'està molt orgullosa. Ha treballat sempre en diferents sectors  relacionats sempre  amb el tracte amb la gent, els últims sis anys en menjadors escolars, actualment està a l'atur. És una persona  d'esquerres, tot i que mai ha militat en cap partit, la seva disconformitat amb els polítics que ens han dut a la situació actual , l'han empès a formar part  de l'assemblea de la CUP i n’és militant. Des de la CUP  pensa que és on hi pot donar el seu esforç per aconseguir un món més transparent i just per a tothom.


S10_XaviMilian

Xavier Milian NebotNascut a Reus l'any 1984. Llicenciat en Història i Periodisme. Màster en Ciències Polítiques, Professor i Dret Públic. Actualment realitzant el Doctorat a la Universitat de València sobre la contradicció entre capitalisme i democràcia. Va entrar a militar a l'Esquerra Independentista quan tenia 15 anys a l'organització juvenil Maulets. Al cap de poc es va integrar al Casal Despertaferro, on encara manté la seva participació. També és militant de la CUP i del sindicat COS. Promotor de diferents projectes periodístics com Pobleviu.cat o Ràdio Terra. Durant aquests darrers quatre anys ha estat membre alliberat del Grup Municipal de la CUP a l'Ajuntament de Reus.