Author Archives: CUP Nacional

Acord entre les Candidatures Alternatives del Vallès i la CUP per a les eleccions municipals.

Amb la presència de Ferran Carbonell en nom del Secretariat Nacional de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Albert Díez en nom de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) i els caps de llista de les 14 candidatures que es presenten al Vallès Occidental, s’ha portat a terme una roda de premsa per explicar l’acord a que han arribat les CAV amb la CUP i amb altres candidatures locals de fora del Vallès de cara a les eleccions municipals.

Acord CUP + CAV: construint ajuntaments al servei del poble

Fitxers
Imatges: 

L’espai «Per la ruptura» enceta una segona roda d’assemblees obertes

L'espai polític «Per la ruptura» ha programat per aquest cap de setmana una segona roda d'assemblees obertes arreu de Catalunya. Amb la vista posada a les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes pel proper 27 de setembre de 2015, aquesta segona ronda d'assemblees obertes ha de servir per aprovar el nom de la candidatura, aprovar un reglament per a la confecció de les llistes electorals i proposar noms per a formar part de la candidatura.

Fitxers
Imatges: 

La CUP aprova el seu full de ruta i fa públic un document per un ampli acord polític i social per a les eleccions del 27 de setembre

El Consell Polític de la Candidatura d’Unitat Popular ha validat avui el document sorgit del procés d’assemblees obertes de l’espai polític “Per la ruptura” que defineix un full de ruta cap a la independència i el procés constituent i un segon document titulat “Document de bases per un ampli acord polític i social per la independència, el procés constituent i un paquet de mesures d'urgència” que dibuixa una oferta política a la resta d'agents polítics i socials favorables al dret a decidir per dotar de caràcter plebiscitari, en el doble sentit nacional i social/democràtic, de les eleccions

Fitxers
Imatges: 

Acord al Vallès per uns ajuntaments al servei del poble

Candidatures alternatives i d'unitat popular de 14 municipis del Vallès Occidental hem arribat a un acord polític que constata les nostres coincidències, en alguns casos després del treball conjunt d'anys, però en tot els casos a partir del reconeixement mutu. És doncs, un acord que parteix del respecte absolut a la independència de cada una de les candidatures i a la pluralitat i diversitat que representem tant entre les diverses candidatures com dins de cada una d'elles.

Fitxers
Imatges: 

8 de març, cap a la vaga de totes!

Com cada any, el 8 de març, tornem a omplir els carrers i les places per visibilitzar la realitat social i personal que les dones vivim arreu del món. És necessari, i més en aquest període de crisi econòmica, social i política, recordar i cridar al món l'explotació, l'opressió i la discriminació extraordinàries que patim les dones, pel simple fet de ser dones. A casa nostra l’any 2015 les dones continuem sent discriminades i oprimides en molts àmbits de les nostres vides.

Fitxers
Imatges: 

La CUP demana que la Conselleria d’Interior aturi la compra de pistoles Taser i que se celebri un debat al Parlament sobre aquestes armes

La CUP demana a la Conselleria d'Interior que s'aturi la compra de pistoles Taser per incorporar-les a l'armament dels Mossos d'Esquadra i que se celebri un jornada de compareixences a la Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya sobre la conveniència de l'ús d'aquesta arma. La CUP ha fet aquesta petició avui arran de les informacions periodístiques que asseguren que Interior ja hauria donat el vist-i-plau a la compra d'aquestes armes.

Fitxers
Imatges: 

La CUP amb la vaga, en defensa de l’educació pública universitària.

Des de la CUP volem manifestar el nostre màxim suport a la vaga convocada el proper 26 de febrer per les organitzacions de l’esquerra independentista –el SEPC a nivell estudiantil, i la COS per als 7.000 docents i treballadores d’administració i serveis de la Universitat de Barcelona– per defensar el futur de l’educació pública universitària.

Fitxers
Imatges: